Industri Energi sine nettsider

Hydro restarter B-hallen på Husnes innen utgangen av november

Hydro har besluttet å restarte produksjonen på B-hallen på Husnes innen utgangen av november, etter å ha kjørt verket med halv kapasitet i mer enn ti år

– Vi er veldig glade for å endelig sette B-hallen på Husnes tilbake i drift, og å dra nytte av de omfattende teknologioppgraderingene vi har gjort og la våre ansatte og Husnes-samfunnet se fremover etter mange år med usikkerhet, sier konserndirektør for Primærmetall i Hydro, Eivind Kallevik.

 

Da oppstarten ble forsinket tidligere i år på grunn av markedsfallet forårsaket av Covid-19-pandemien, hadde Husnes nesten fullført oppgraderingsprosjektet til 1,5 milliarder for å restarte B-linja med teknologielementer fra teknologipiloten på Karmøy for å løfte driften og miljøfotavtrykket til en standard i verdensklasse.

 

– Med oppgraderingene i B-hallen er Husnes blant de mest klimaeffektive aluminiumsverkene i verden, og produserer et materiale som EU anerkjenner som en viktig byggekloss for det sirkulære lavkarbonsamfunnet, sier Kallevik.

 

Husnes produserer i dag nærmere 100,000 tonn primæraluminium i året etter at B-hallen ble stengt under finanskrisen i 2009. Verket vil doble produksjonen når B-hallen er i full drift.

 

Beslutningen om restart av B-linjen ved Husnes er basert på forbedringer i markedet, kombinert med forventninger om at Norge fortsetter å benyttte EUs retniningslinjer for kompensasjon av indirekte CO2-kostnader for perioden 2021-2030.

ALnor Kjemiske gratulerer!

Du kan lese mer om saken her