Industri Energi sine nettsider

Hydro inngår ny langsiktig kraftavtale for norsk aluminiumportefølje

Norsk Hydro ASAs heleide datterselskap Hydro Energi AS har signert en ny langsiktig kraftavtale med Hafslund E-CO Vannkraft AS, for en leveranse på 0.9 TWh i perioden fra 2021 til 2027.

– Vi er fornøyde med å få plass enda en avtale med Hafslund E-CO Vannkraft AS. Den bidrar til å sikre langsiktige vannkraftleveranser til våre operasjoner, sier Arvid Moss, konserndirektør for Energi. Hydro og Hafslund har allerede et godt samarbeid og signerte en avtale for en leveranse av 1.18 TWh i juni.
Siden 2014 har Hydro signert 16 langsiktige kraftavtaler, som alle er basert på fornybar vann- eller vindkraft. Sammen med Hydros egen vannkraftproduksjon i Norge på 10 TWh, vil de langsiktige kraftkontraktene brukes til forsyning av kraft til Hydros aluminiumsproduksjon i Norge de neste tiårene.
Hydros aluminiumsproduksjon i Norge, med en kapasitet på 1.15 millioner tonn per år, er 100 prosent basert på fornybar kraft. På verdensbasis er Hydros tilsvarende fornybarandel mer enn 70 prosent.
Kontrakten med Hafslund E-CO Vannkraft AS gjelder fra 1. januar 2021 til 31. desember 2027, med levering til prisområde NO5.