Industri Energi sine nettsider

Hilde Merete Aasheim utnevnt til ny konsernsjef i Hydro

Etter ti år som konsernsjef i Hydro, har Svein Richard Brandtzæg  bestemt seg for å gi videre stafettpinnen. Vår nye konsernsjef er Hilde Merete Aasheim. Aasheim tiltrer fom 9.mai 2019.

Bred erfaring

Aasheim er for tiden konserndirektør og leder for Hydros forretningsområde Primæraluminium, en stilling hun har hatt siden 2008. Ifølge en pressemelding fra Hydro har hun har jobbet innen industrien hele sin karriere, blant annet i Elkem, Statoil og Hydro, der hun har tilbrakt totalt 12 år.

Hun er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen og er i tillegg statsautorisert revisor. Hun har også arbeidserfaring fra Arthur Andersen & Co, i tillegg til at hun har hatt en rekke styreverv. Siden 2015 har hun vært styreleder i Norsk Industri.

Hilde Merete Aasheim har en bred industrierfaring fra både Hydro, Elkem og Statoil. I dag sitter hun som konserndirektør for primærtall i Hydro.

Gir seg etter 33 år i Hydro

Svein Richard Brandtzæg, som ble administrerende direktør i Hydro i mars 2009, har besluttet å tre tilbake etter 10 år som konsernsjef.

Brandtzæg har jobbet i Hydro i 33 år og vil bli i selskapet frem til utgangen av 2019. Han vil ifølge Hydro fungere som rådgiver for den nye konsernsjefen og Hydros teknologistyre.