Industri Energi sine nettsider

Fjerde kvartal 2017: Hydro Karmøy

Hydro Karmøy legger bak seg et begivenhetsrikt år med milepæler som lansering av en verdensledende teknologipilot og 50-årsjubileum for aluminiumproduksjon på Karmøy. Fjerde kvartal ble avsluttet med et samlet overskudd før renter og skatt på 160 millioner kroner, med et totalt overskudd på 570 millioner for 2017.

Sikkerhetsmessig har 2017 vært et krevende år på Karmøy, med en dødsulykke hos en underentreprenør av Veidekke under bygningsarbeider knyttet til teknologiprosjektet i april, og en ulykke under opplæring på lift der to medarbeidere ved metallverket ble alvorlig skadet i februar.

 

God drift ved metallverket

– Driften av metallverket har vært god i fjerde kvartal, og i 2017 som helhet, med gode tekniske resultater i alle anlegg.  Resultatforbedringen siden tredje kvartal er i hovedsak drevet av høyere aluminiumpris, men også delvis motvirket av sesongmessig lavere salg og høyere faste kostnader, sier fabrikksjef ved metallverket, Tom Petter Johansen. Resultatet for 4.kvartal ble på 136 millioner kroner, og for hele året ble resultatet 513 millioner kroner.

 

Godt år også ved valseverket

Fabrikksjef ved valseverket, Svein Oscar Vormedal, sier 2017 var et godt driftsmessig år, og at valseverket leverte godt på kvalitet i året som gikk. Valseverket oppnådde et resultat på 24 millioner kroner i overskudd i fjerde kvartal, og satte produksjonsrekord både i båndstøperiet og kaldvalseverket. Resultatet for 2017 ble på 57 millioner kroner.

Saken er hentet fra intranett, forfatter Ina Strander

Banner AOF