Industri Energi sine nettsider

Den føderale domstolen løfter ett av to embargoer på Alunortes deponiområde DRS2

Alunorte vil fortsette å bruke det gamle avfallsdeponiet for bauksittrester (DRS1) til DRS2-embargoen i straffesaken er løftet.

Beslutningen om å løfte DRS2-embargoen i den sivilrettslige saken mot Alunorte kom etter at Alunorte og Ministério Público den 30. august innga en felles anmodning til den føderale domstolen om å løfte DRS2-embargoene.

– Dette er et viktig steg mot å gjenoppta installasjons- og igangsettingsaktivitetene ved det DRS2. Dette er et toppmoderne avfallssystem og er den eneste langsiktige og bærekraftige løsningen for Alunorte. Alunorte er fundamentet for aluminiumverdikjeden i delstaten Pará, og jeg setter stor pris på støtten vi har mottatt fra både ansatte og lokalsamfunnet, sier John Thuestad, konserndirektør for forretningsområdet Bauksitt & Alumina.

Den føderale domstolen løftet Alunortes produksjonsembargo den 20. mai 2019, slik at aluminaraffineriet kunne øke produksjonen fra 50 prosent opp mot normalt nivå. Alunorte oppfyller forpliktelsene som er avtalt i TAC (teknisk avtale) inngått i september 2018 mellom Ministério Público, delstatsmyndighetene i Pará, representert ved SEMAS, Alunorte og Hydro.

Interne og eksterne undersøkelser, herunder undersøkelser utført av myndighetene, har bekreftet at det ikke var overløp fra Alunortes deponi for bauksittrester eller skadelige utslipp som følge av regnfallet i februar 2018.